torsdag 5 februari 2009

mer om resoneramera.se

Glömde skriva att resoneramera.se inom kommer att uppdateras med fler bilder och omarbetade texter om de olika instrumenten. Jag har en hel del bilder i lager men måste redigera dem en aning och så måste jag i vissa fall få tillstånd att publicera bilderna.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Bra jobbat!

Detta kan bli en stor inspirationskälla för nybyggen. Lägg ut så mycket bilder som möjligt. Lägg också ut lite måttangivelser. En god idé tror jag att det skulle vara med en "tips-sida" för byggare/användare. Jag tänker på sådant som "sugrörstipset" när man strängar understrängarna, elgitarrsträngar i olika tjocklekar för att styra efterklangen, stämning, "Perre-fiffs" finstämmare för resonanssträngar, tips om material, val av spelsträngar mm.
Intressant att se att "Bulan" har den gamla konstruktionen av infästning i kroppen, utan överkloss. Min gamla "farfarsfiol" är byggd på det viset. Vet du hur övriga dubbeldäckarna är konstruerade? (Brukar gå att se genom stränghållarknappens hål!)

Hälsningar
Sluffregubben Moll


P.S Bytte spelsträngar häromdagen från stålsträngar till Larsens syntetsträngar. Vilken skillnad, helt annan effekt på resonanssträngarna!

Jon Magnusson sa...

Jepp, bilder är på väg. Mått har jag inte jättemånga men jag ska försöka få tag i fler. En tipssida är ett bra förslag. Ska fixa det och kanske ett forum.

Jo Bulan har den gamla infästningen men den valde jag att inte kopiera. Har inte sett riktigt hur övriga dubbeldäckare ser ut. Fick lite hjärnsläpp när jag var på musikmuseet och det var många detaljer jag glömde kolla.

Jag kör med obligato numera och det funkar fint, funderar på att prova sensträngar